Lessen en planning

De methode kan je vinden via Somtoday (Fundament Online). In deze periode gaan we bezig met Functioneel ontwerp (F1), html en css (html5 en webdesign bij methode programmeermodules) en met Hard- en Software (E1). Zie voor een planning per week de studiewijzer.

Klascode havo4: 37525HP
Klascode vwo4: 37526HP

Voor deze lessen moet je de beschikking hebben over een usb stick. We maken gebruik van de laptops achter in het lokaal.

Er zijn ook online editors (bijvoorbeeld replit.com). Daar kan je prima in werken. In de praktijk merk ik dat jullie dan niet altijd grip krijgen op het werken vanuit een bestandsstructuur. Daarom wil ik dat je ook laat zien dat je dit kan op een Windows laptop met usbstick.

Veiligheidsrisico
Let op de lokaalcomputers kan je inloggen zonder gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is een veiligheidsrisico. Gebruik in de browser altijd de privémodus en controleer goed of je alles hebt uitgelogd.

Download studiewijzer

bijgewerkt voor 2024/25:

Voorbereiden op toets

De proeftoets heb je gemaakt in Learnbeat en kun je daar bekijken.

Praktische opdracht

De opdracht bestaat uit 2 delen. Deel 1 is voor deze periode en deel 2 voor de volgende periode. Het wordt uiteindelijk één PO cijfer in periode 2.

Deel 1 is het functioneel ontwerp:

Maak een functioneel ontwerp volgens het stappenplan in F1 Usablity Paragraaf 8. Laat zien dat je rekening houdt met de heuristieken voor een goed ontwerp. Dit moet blijken uit het functioneel ontwerp. Als je dit hoofdstuk goed volgt heb je dus een verslag met voorkant, inhoudsopgave en een aantal hoofdstukken. Hieronder een checklist:

  • Voorkant, inhoudsopgave en paginanummering
  • Hoofdstuk 1 doelen en doelgroep
  • Hoofdstuk 2 Lijst met eisen en lijst met wensen
  • Hoofdstuk 3 User stories
  • Hoofdstuk 4 Structuur (let op dat je deze digitaal uitwerkt, dus geen foto’s van tekeningen)
  • Hoofdstuk 5 Basiselementen
  • Hoofdstuk 6 Schermontwerp

Voor de hele praktische opdracht en beoordeling zie periode 2.

Assembleertaal

Lessen en planning